Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5371
Назва: Національно-патріотичне підпілля Уманщини у Другій світовій війні (військово-політичний аспект)
Автори: Чорномаз, Богдан Данилович
Ключові слова: Національно-патріотичне підпілля
похідні групи
національно-визвольні змагання
ОУН
Уманщина
емдебісти
НКДБ-НКВС
енкаведист
прагнення до незалежності
загін УПА "Граніт"
Дата публікації: 16-лют-2005
Видавництво: Уманське видавничо-поліграфічне підприємство
Бібліографічний опис: Чорномаз Б.Д. Національно-патріотичне підпілля Уманщини у Другій світовій війні (військово-політичний аспект): автореф. дис. ... канд. іст. наук: 20.02.22. / Б.Д. Чорномаз; Національний університет "Львівська політехніка". - Л., 2005. - 22.
Серія/номер: УДК;94(477) "1939/1945"
Короткий огляд (реферат): На основі аналізу нововідкритих документів, які стосуються діяльності ОУН та свідчень безпосередніх учасників подій, у дисертації досліджуються процеси зародження збройної боротьби за незалежність України під час Другої світової війни в одному з регіонів ВеликоїУкраїни-Уманщині. Показано масштаби боротьби місцевого підпілля ОУН та рівень популярності в середовищі місцевого населення ідеї побудови незалежної держави. Прослідковуєіься логіка та мотивація конкретних дій місцевого активу ОУН після відсгуі іу радянських військ у 1941 р. Автор прослідковує передумови і процес зародження структур ОУН у регіоні Уманщини і доводить, що прагнення до побудови незалежної держави було спільним і консолідуючим чинником для всього українського народу. У дисертаційному дослідженні застосовано нові методологічні підходи до висвітлення досліджуваних подій, сформульовано концепцію досліджень, що в сукупності являє собою новий системний підхід до дослідження проблеми національно-визвольної боротьби на території України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5371
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Natsіonalno-patrіotichne_pіdpіllya_Umanschini_u_Drugіy_svіtovіy_vіynі.pdf396,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.