Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5523
Назва: Володіння В. Калиновського на Уманщині
Автори: Священко, Зінаїда Василівна
Ключові слова: Уманщина
В. Калиновський
польська колонізація
шляхта
господарювання
Дата публікації: 30-жов-2016
Видавництво: Сочінський М.М.
Бібліографічний опис: Володіння В. Калиновського на Уманщині / З.В. Священко // Уманська старовина : Науковий журнал. – Умань : Видавець «Сочінський М.М.», 2016. – Вип. 1. – С. 95–100.
Серія/номер: УДК94(477.46)(092);
Короткий огляд (реферат): У статті йде мова про шляхтича герба «Калінова», старосту брацлавського і вінницького (1599-1613), а також звенигородського (1606), який у 1609 р. став власником Уманщини та його роль у колонізації краю. Автор аналізує характерні особливості господарювання В. Калиновського на території краю; наголошує на тому, що встановлення контролю над Уманщиною дозволяло В.Калиновському зосередити в своїх руках контроль за мобілізацією земель місцевої шляхти і при зубожінні чи згасанні останньої скуповувати її землі. Зроблено висновок, що Уманщина для Калиновських була важливим джерелом прибутків, магнат використовував природні багатства своїх володінь для власного збагачення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5523
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Characteristics_B._Kalinowski_in_Uman_district.PDF489,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.