Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6386
Назва: Філософсько-методологічні засади сучасної мовної освіти
Автори: Кучеренко, Ірина Анатоліївна
Ключові слова: мовна освіта
технологія навчання
учитель-словесник
діалогізація навчання
особистісно орієнтоване навчання
мовна особистість
філософсько-методологічні тенденції
Дата публікації: лют-2016
Видавництво: Журнал "Українська мова і література в школі"
Бібліографічний опис: Кучеренко І. Філософсько-методологічні засади сучасної мовної освіти / І.Кучеренко // Українська мова і література в школі. ‒ 2016. ‒ №2.  С. 23-26.
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено філософським засадам сучасної мовної освіти. Розглянуто сутність й особливості основних філософсько-методологічних концепт-тенденцій мовної освіти. Схарактеризовано засадничу тенденцією сучасної філософії освіти ‒ особистісну орієнтованість процесу навчання, що створює необхідні умови для формування індивідуальної мовної особистості кожного учня. Обґрунтовано, що в умовах сьогодення функція і роль учителя переосмислюється відповідно до зміни акцентів педагогічної діяльності – від керівної до фасилітативної − наставника і помічника учня на шляху здобуття знань. Акцентовано увагу на тому, що нині розвиток мовної освіти відбувається на гуманістичних засадах діалогізму, який набуває ключового значення у процесі формування комунікативної компетентності учня. Зазначено, що в системі мовної освіти актуалізується тенденція утвердження технологізації навчання, стратегію розвитку якої беруть на себе технології навчання української мови.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6386
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kucherenko I Filosofsko-metodologichni zasadu movnoi osvitu.pdf362,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.