Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6746
Назва: РИМО-КАТОЛИЦЬКИЙ КЛІР УМАНЩИНИ НАПРИКІНЦІ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТ.
Автори: Скус, Ольга Володимирівна
Ключові слова: римо-католики
Уманщина
Умань
клір
костьол
каплиця
філія
єпархія
Дата публікації: 23-гру-2016
Видавництво: ГО "Львівська фундація суспільних наук"
Бібліографічний опис: Скус О.В. 53. Римо-католицький клір Уманщини наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. //Розвиток суспільних наук: європейські практики та національні перспективи: матеріали міжнародної науково-практичної конференції (м.Львів, 23-24 грудня 2016 року). – Львів: ГО «Львівська фундація суспільних наук», 2016.– С.105-112.
Серія/номер: УДК;303(4+477)(063)
ББК;60я43
Короткий огляд (реферат): Документальні джерела засвідчують, що римо-католицька церква, не зважаючи на певні обмеження та утиски економічної спроможності з боку держави, все ж таки намагалася існувати та господарювати і не без допомоги польських поміщиків та заможних парафіян римо-католицького віросповідання. У цілому ж римо-католицька церква на Правобережжі була послаблена політикою царизму і перетворенням церковної організації на специфічне державне відомство. «Приручення» церкви і одержавлення відбувалося передусім обмеженням її господарської ініціативи та перетворення її в економічну залежність від державної адміністрації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6746
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Rymo-кatolytskyi_klir_Umanshchyny_naprykintsi_ХІХ_–_pochatku_ХХ_st..pdf390,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.