Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6754
Назва: Початкова освіта в Київській єпархії ХІХ століття: загальні зауваги
Автори: Кузнець, Тетяна Володимирівна
Янчук, Михайло Михайлович
Ключові слова: Київська єпархія
православне духовенство
парафіяльне духовенство
початкові школи
церковнопарафіяльні школи
школи грамоти
Дата публікації: 6-гру-2016
Видавництво: ВПЦ "Візаві"
Бібліографічний опис: Кузнець Т.В., Янчук М.М. Початкова освіта в Київській єпархії ХІХ століття: загальні зауваги / Т.В. Кузнець, М.М. Янчук // Уманська старовина: Науковий журнал. - Умань: ВПЦ "Візаві", 2016. - Вип. 2. - 156 с.
Серія/номер: УДК;257(477.4)«18»
Короткий огляд (реферат): На основі публікацій церковної преси про освіту народу, у статті з’ясовується питання про доцільність керівництва освітнім процесом православного духовенства. Наголошується на тому, що саме духовенство було зацікавлене у керівництві освітою широких народних мас, як дієвому засобі посилення свого впливу, особливо у плані боротьби з поширенням сектанства. Діти вірян для парафіяльного священика були самим «податливым материалом», через який він міг впливати на духовно-релігійний стан своєї пастви. Тому парафіяльне духовенство виконувало учительські обов’язки і церковна та державна влада покладала на нього великі надії в плані формування ідеалів християнського смиріння і вірнопідданської ідеології. Та попри виконання цього обов’язку, зазначається у статті, православне духовенство виконувало важливі освітні завдання, що у кінцевому рахунку сприяло розвитку суспільства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6754
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pochatkova_osvita_v_Kyivskiу_yeparkhii_ХІХ_stolittia_zahalni_zauvahy.pdf292,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.