Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7173
Назва: Становлення козацького землеволодіння на Уманщині (XV – середина XVIІ ст.)
Автори: Священко, Зінаїда Василівна
Ключові слова: козацтво
землеволодіння
Уманщина
трудова колонізація
уходи
Дата публікації: 2017
Видавництво: К. :Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК
Бібліографічний опис: Священко З.В. Становлення козацького землеволодіння на Уманщині (XV – середина XVIІ ст.) / З.В. Священко // Нові дослідження пам’яток козацької доби в Україні : Зб. наук. праць / О.М.Титова (відпов. ред.), Біляєва С.О., Виногродська Л.І. [та ін.] ; Наук.-досл. центр “Часи козацькі”, Укр. т–во охорони пам’яток історії та культури, Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК, Істор.-культ. ас–ція “Україна–Туреччина”, Ін–т мовознавства ім О.О. Потебні НАН України, Ін–т археології НАН України. – К. :Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК, 2017. – Вип. 26. – С. 200–203.
Короткий огляд (реферат): Висвітлено питання становлення козацького землеволодіння на Уманщині в XV – середині XVIІ ст. Звертається увага на те, що дане питання тісно пов’язане із трудовою колонізацією південого порубіжжя. Освоєння уходів, в яких козаки займалися промислами, своїми силами захищаючись від татар і поступово залишаючись на проживання, утверджувало в їхній свідомості впевненість у правомірності розпоряджатися цими землями. З часом право на володіння землею фіксувалося юридичними актами. Зроблено висновок, що козацьке землеволодіння на Уманщині зростало внаслідок нових угідь, куплених у міщан, шляхти, а також отриманих як плата за державну службу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7173
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kozatske_zemlevolodinnia_na_Umanshchyni.PDF220,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.