Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7177
Назва: Діяльність Редакційної комісії Міністерства внутрішніх справ Російської імперії в оцінці представників громадськості та ліберальної преси (кінець ХІХ – початок ХХ ст.)
Автори: Священко, Зінаїда Василівна
Ключові слова: Редакційна комісія
Російська імперія
аграрне питання
громадськість
ліберальна преса
аграрна політика
Дата публікації: 2016
Видавництво: Умань : Видавничо-поліграфічний центр «Візаві»
Бібліографічний опис: Священко З.В. Діяльність Редакційної комісії Міністерства внутрішніх справ Російської імперії в оцінці представників громадськості та ліберальної преси (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) / З.В. Священко // Уманська старовина : Науковий журнал. – Умань : Видавничо-поліграфічний центр «Візаві», 2016. – Вип. 2. – С. 135–141.
Серія/номер: УДК 94(470+571)"19/20";
Короткий огляд (реферат): У статті йде мова про оцінку представниками громадськості та ліберальної преси Російської імперії кінця ХІХ – початку ХХ ст. діяльності Редакційної комісії Міністерства внутрішніх справ. Автор аналізує основні положення проекту аграрної реформи, запропонованого Редакційною комісією, наголошує на тому, що тогочасна громадськість, преса пильно стежили за результатами її роботи, публічно їх коментуючи. Зроблено висновок, що у цілому проект Редакційної комісії не був позитивно схвалений та сприйнятий ліберальною пресою та громадськістю. На його підтримку висловилися лише проурядові періодичні видання, що ще раз доводить те, що запропоновані реформи серйозно дисонували із тими соціально-економічними та суспільно-політичними процесами, які набирали потужних обертів у Російській імперії на початку ХХ ст.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7177
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Redaktsiina_komisiia_v_otsintsi_liberalnoi_presy.PDF415,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.