Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7485
Назва: Просвітницька та управлінська діяльність В. Н. Каразіна (1773–1842 рр.)
Автори: Мельникова, Ольга Миколаївна
Ключові слова: В.Н. Каразін
просвітництво
Харківський університет
управлінська діяльність
Дата публікації: вер-2017
Видавництво: ВІЗАВІ
Бібліографічний опис: Мельникова О. М., Просвітницька та управлінська діяльність В. Н. Каразіна (1773–1842 рр.) : монографія / Мельникова Ольга Миколаївна. – Умань : ВІЗАВІ, 2017. – 224 с.
Серія/номер: УДК 37 (09) (477);М 48
Короткий огляд (реферат): У монографії пропонується новий підхід до осмислення творчого спадку громадського та культурного діяча, ученого-винахідника Василя Каразіна (1773–1842 рр.) та сучасне його прочитання. У ході історіографічного аналізу у хронологічній послідовності відтворено процес розвитку досліджень просвітницької та управлінської діяльності В. Н. Каразіна у вітчизняній науці; з’ясовано основні чинники формування світогляду В. Н. Каразіна; уточнено періодизацію життя й діяльності В. Н. Каразіна; визначено зміст та основні напрями науково-просвітницької та управлінської діяльності В. Н. Каразіна. У результаті аналізу загальнопедагогічних поглядів В. Н. Каразіна з’ясовано, що його творчі ідеї та спадщина знайшли своє втілення у просвітницьких працях та проектах. Ідеями, що здобули впровадження в життя, є створення та діяльність Міністерства народної освіти, Харківського університету, розв’язання питань жіночої освіти, здобуття освіти усіма верствами населення. Видання розраховане на науковців, викладачів, студентів вищих навчальних закладів, дослідників у галузі історико-педагогічної науки, а також усіх, кого цікавить історія вітчизняної освіти та педагогічної думки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7485
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Monografiya_Melnikova.PDF432,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.