Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7573
Назва: Виховання культури потреб українців у процесі вивчення українознавства
Автори: Циганок, Оксана Олександрівна
Ключові слова: культура
формування культури потреб
українознавство
культура потреб
потреби
традиційна культура
Дата публікації: 2017
Видавництво: Вісник Черкаського університету. Серія «Педагогічні науки».
Бібліографічний опис: Циганок О. О. Виховання культури потреб українців у процесі вивчення українознавства / Циганок О. О. // Вісник Черкаського університету. Серія «Педагогічні науки». – Вип. № 15. – 2017. – С. 127 – 131.
Серія/номер: УДК 39(07);
Короткий огляд (реферат): У статті автор розглядає українознавство як цілісну систему знань про народ, його традиційну культуру, знання, побут, характер, етнічну історію. Проаналізовано поняття «культура», «потреби», «культурні потреби» особистості та розглядаються шляхи їх формування у процесі вивчення українознавства. Окреслено завдання освіти у процесі формування культурних потреб та розвитку інтелектуального потенціалу суспільства на засадах українознавства. Увага приділяється духовним і культурним цінностям українців, як найважливішим стабілізаційним факторам суспільного життя. Зроблено висновки, що в основі формування традиційної культури потреб українців полягає у вивченні дисциплін українознавчого циклу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7573
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Циганок О. О. стаття.pdf734,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.