Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7626
Назва: Першовитоки логіки та її розвиток в Україні
Автори: Ящук, Олена Миколаївна
Ключові слова: логіка
логічне мислення
молодші школярі
розвиток логіки в Україні
першовитоки логіки
Дата публікації: 27-кві-2017
Видавництво: ФОП Жовтий
Бібліографічний опис: Ящук О. Першовитоки логіки та її розвиток в Україні / Ящук Олена // Неперервна педагогічна освіта в Україні: стан, проблеми, перспективи : матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції, м. Умань, 27 квітня 2017 року / гол. ред. Муковіз О. П. – Умань : ФОП Жовтий О. О., 2017. – 45 с.
Серія/номер: УДК;16(09)(477)(043.2)
Короткий огляд (реферат): Першовитоки Логіки як науки про мислення спостерігались ще у Стародавній Індії, а потім у Стародавній Греції, Вавілоні, Єгипті, Римі. До того ж, логіка в країнах Близького Сходу і в Європі формувалась у кожній окремо, незалежно одна від одної. Вчення про мислення впливали на розвиток логіки у Візантії, Вірменії, Грузії, Україні, Росії. Логіка завжди виступала як складова частина філософії і тільки згодом поступово відокремилась. Розвиток різних наук і необхідність конкретних умовиводів і доведень сприяли розвитку знань з логіки. Термін «логіка» походить від давньогрецького слова «логос», що означає «слово (або «речення», «висловлювання») і «смисл» (або «поняття», «судження»). До складу філософії цей термін вперше ввів Геракліт (близько 544 — близько 483 рр. до н. є.), який називав логосом вічну і всезагальну необхідність, деяку стійку закономірність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7626
Розташовується у зібраннях:Факультет початкової освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Першовитоки логіки.pdf106,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.