Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7681
Назва: КОРЕФЕРЕНТНІСТЬ ЯК МОВНЕ ЯВИЩЕ У ВІТЧИЗНЯНИХ СТУДІЯХ
Автори: Осіпчук, Галина Валентинівна
Ключові слова: референція
кореферентність
лінгвістика
текстотвірний чинник
тотожні найменування
образно-композиційна функція
змістова функція
стилістична функція
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Осіпчук Г. В. Кореферентність як мовне явище у вітчизняних студіях / Г. В. Осіпчук // Вісник Донецького національного Університету. – Серія Б: Гуманітарні науки. – № 1–2. – Вінниця, 2015. – C. 183–188.
Серія/номер: 81.161.2 ' 42;
Короткий огляд (реферат): Аналіз наукових розвідок українських дослідників дає можливість глибше з’ясувати лінгвістичну сутність мовного явища кореферентності. У часовому просторі напрацювання вітчизняних науковців перебувають на початковому етапі. Вивчено формально-семантичні співвідношення синтаксичних одиниць з урахуванням їх структурно-семантичних і функціональних особливостей; проаналізовано кореферентність як важливу текстову категорію, що забезпечує його референційність, тематичну неперевершеність та інформаційну завершеність. Досліджено три класифікації тотожних найменувань. Визначено, що термін кореферентність, запроваджений лінгвістами значно раніше, та у сучасному мовознавстві використовується в процесі дослідження лексики, морфології, синтаксису, стилістики. У науковій праці окреслено основні теоретичні аспекти вивчення кореферентності, проаналізовано філософську та логічну сутність мовного явища. З’ясовано значення досліджуваного лінгвістичного терміну. Простежено значення кореферентів як текстотвірних чинників. Встановлено внесок українських дослідників у напрямку розширення аспектів вивчення мовного явища зарубіжними ученими, звернено увагу на методики сучасних лінгвістичних розвідок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7681
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Koreferentnist y vitchuznanux prach.pdf380,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.