Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8499
Назва: СОЦІАЛЬНИЙ ЗМІСТ ПОВІСТІ ДЖОРДЖА ОРУЕЛЛА «ФЕРМА «РАЙ ДЛЯ ТВАРИН»
Автори: Ревук, Юрій Олексійович
Ключові слова: повість-антиутопія
свобода вибору
тоталітаризм
автократія
алегоричні образи
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Ревук Ю. О. Соціальний зміст повісті Дж. Оруелла «Рай для тварин» / Ю. О. Ревук // Слов’янська філологія: історія, сьогодення, перспективи: матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції / відповідальна за випуск Л. Ю. Ріднева; [редкол. Зелінська О. Ю., Коваль В. О., Осіпчук Г. В., та ін.] – Умань: Візаві, 2017. – С. 106–110.
Короткий огляд (реферат): Твір Дж. Оруелла «Ферма «Рай для тварин» перевершив задум автора. Письменник зобразив історичні подій, що відбулися в Радянській Росії після перемоги Жовтневої революції. Автор дослідив і втілив у художній формі процеси революційних перетворень у суспільстві. Він робить висновок про несумісність інтересів влади та простого народу, утверджуючи думку, що лише від суспільної свідомості народу, його активної громадянської позиції залежить неможливість встановлення «свинської», авторитарної влади.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8499
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття. Ревук Ю.Ю.pdf382,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.