Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8501
Назва: КОГНІТИВНИЙ ПРОСТІР ОБРАЗУ ДОН ЖУАНА У СВІТОВІЙ ЛІТЕРАТУРІ
Автори: Ревук, Юрій Олексійович
Ключові слова: Дон Жуан
порівняльний аналіз
інтерпретація
вічний образ
когнітивний простір
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Ревук Ю. О. Когнітивний простір Дон Жуана у світовій літературі // Філологічний часопис: збірник наукових праць / гол. ред. О. Ю. Зелінська. – Умань: ВПЦ «Візаві», 2017. – Вип. 2 (10). – С. 242–254.
Серія/номер: УДК 821(4).0:7.04;
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню образу Дон Жуана у порівняльному аспекті. Автор робить спробу аналізу художніх творів крізь призму поняття когнітивного простору. Аналізуючи образ Дон Жуана автор розглядає його у соціальному, релігійному, філософському, естетичному планах, що дає змогу створити цілісне уявлення про мораль, звичаї відповідної доби. Образ Дон Жуана постає втіленням певного соціального типу поведінки і автор намагається дослідити джерела його формування. Автор розглядає образ Дон Жуана крізь призму іманентних людських категорій: що є добро і зло?, в чому полягає сенс родинного і особистого щастя людини?; розглядає питання спокуси і покаяння, злочину і кари, усвідомленого особистісного вільного вибору і відповідальності за нього. Екзистенціальний аналіз образу Дон Жуана у художній прозі дає можливість створити його цілісну, завершену картину.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8501
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Когнітивний простір образу Дон Жуана у світовій літературі.pdf284,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.