Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8590
Назва: РЕТРОСПЕКТИВНИЙ ОГЛЯД ВИНИКЕННЯ ВСЕСВІТНЬОЇ МЕРЕЖІ ТА ЇЇ КОМУНІКАЦІЙНИЙ ПРОСТІР
Автори: Лаухіна, Інна Станіславівна
Побережник, Ольга Валентинівна
Ключові слова: електронне письмо
комунікативне середовище
електронне спілкування
засоби масової комунікації
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Лаухіна І. С. РЕТРОСПЕКТИВНИЙ ОГЛЯД ВИНИКЕННЯ ВСЕСВІТНЬОЇ МЕРЕЖІ ТА ЇЇ КОМУНІКАЦІЙНИЙ ПРОСТІР /І.С. Лаухіна, О.В. Побережник//Зб. центру наукових публікацій «Велес» за матеріалами VI міжнародної науково-практичної конференції, 2 ч.: «Осінні наукові читання». – К.: «Центр наукових публікацій», 2017. – C 41-48.
Серія/номер: УДК 082;
Короткий огляд (реферат): Cьогодні Інтернет є невід’ємною частиною суспільного життя, однією з питомих складових розвитку цивілізації. Його специфіка полягає у тому, що наразі це не лише значний інформаційний ресурс, але й важливе соціальне явище. Виникнення Інтернету у кінці 80-х рр. XX ст. як ще одного комунікативного каналу передачі інформації, а у XXI ст. – як засобу масової комунікації призвело до появи не лише глобальної інформаційної сфери, але й особливих віртуальних товариств, блогів, мережевої культури та мови. Електронний дискурс розглядається як мова, яка використовується для спілкування у кіберпросторі, тобто на інтернет-сайтах, де люди взаємодіють і формують соціальні стосунки. Електронний дискурс має інтерактивний характер, відбувається у реальному часі та реалізується у писемній формі. «Спілкування» відбувається за допомогою стандартної клавіатури. Мова Інтернету ґрунтується на творчій типології, тому багато традиційних правил граматики або стилістики часто порушуються. Листи чи короткі повідомлення відрізняються від традиційно прийнятих настільки, що необхідність їх лінгвістичного вивчення видається очевидною. Тому це питання стало об’єктом наукового інтересу французьких дослідників А. Дежона, І. П’єрозака; британських та американських авторів Д.Кристала, П. О’Коннера , С. Міллера, Д. Енджелла; російських вчених П. Кондратова, А. Аврамова, Л.Капанадзе; українських лінгвістів В. Михайлова, Л. Халецької.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8590
ISSN: 5836-4978
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Retro_oglad_vin_vses_merezi.pdf156,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.