Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8835
Назва: ВІДНОСИНИ МІЖ РСФРР І УСРР (1919–1929 РР.): ПОЛІТИКО-ЕКОНОМІЧНИЙ ТА АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ДИСКУРС
Автори: Сокирська, Владилена Володимирівна
Ключові слова: РСФРР
УСРР
СРСР
російсько-українські відносини
федерація
унітаризм
політика уніфікації
радянська влада
постійні представництва
уповноважені
російсько-український кордон
державний бюджет
Дата публікації: 2018
Видавництво: «Візаві»
Бібліографічний опис: Сокирська В.В. ВІДНОСИНИ МІЖ РСФРР І УСРР (1919–1929 РР.): ПОЛІТИКО-ЕКОНОМІЧНИЙ ТА АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ДИСКУРС: авторефер. дис. ... канд іст. наук. Тернопіль, 2018. 47с.
Серія/номер: УДК;УДК 94(470+571):94(477) /«1919/1929» (043.3)
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук за спеціальністю 07.00.02 – всесвітня історія. – Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Тернопіль, 2018. У дисертації комплексно і всебічно досліджено концептуальні засади відносин між РСФРР і УСРР 1919–1929 рр., проаналізовано чинники, що мали визначальний вплив на формування та діяльність органів влади РСФРР і УСРР, характер взаємовідносин, розкрито зміст російської радянської політики у процесі встановлення російсько-українського кордону. Охарактеризовано особливості дипломатичних та господарсько-інституційних взаємин між РСФРР і УСРР, досліджено вплив повноважних та постійних представництв, інституту уповноважених на формування характеру російсько-українських відносин. Розкрито організаційно-правові та соціально-економічні засади функціонування «бюджетної системи федерації», здійснення торгово-економічних відносин. Досліджено суть протиріч між УСРР і РСФРР/СРСР, народження нових історичних концепцій, що породжували дискусії й «ухили», формування загальносоюзного «народногосподарського комплексу» та систему підпорядкування базових галузей республіканської промисловості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/8835
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат Сокирської В.В.pdf671,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.