Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/9112
Назва: КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ У ФОРМУВАННІ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА
Автори: Бовкун, Ольга Анатоліївна
Ключові слова: персонал
управління
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Бовкун, О. А. Концептуальні підходи у формуванні ефективного управління персоналом підприємства Стратегія розвитку України: економічний та гуманітарний виміри : матеріали. V Міжнародної науково-практичної конференції. – К.: «Інформаційно-аналітичне агенство», 2018. – С. 230–233.
Короткий огляд (реферат): Стимулювання трудової діяльності працівників підприємства є основним критерієм результативності праці персоналу підприємства. Тому результативність діяльності працівника потрібно розглядати і оцінювати виключно в руслі стимулюючої політики підприємства. В нових економічних умовах механізм оцінки значно розширює свої кордони та інструменти для підвищення економічної ефективності працівників та вдосконалення їх професійних навиків і знань, встановлення тісної та адекватної залежності між результатами та ступенем їх винагороди, узгодження результатів праці з цілями підприємства на основі чітких критеріїв та стандартів кількісної і якісної оцінки праці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/9112
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
тези Бовкун.pdf385,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.