Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/9630
Назва: УЧИТЕЛЬСЬКИЙ КОРПУС ЦЕРКОВНОПАРАФІЯЛЬНИХ ШКІЛ У ФОНДІ КИЇВСЬКОЇ ЄПАРХІАЛЬНОЇ УЧИЛИЩНОЇ РАДИ
Автори: Янчук, Михайло Михайлович
Ключові слова: Київська єпархія
церковнопарафіяльні школи
Київська Єпархіальна Училищна Рада
повітове відділення КЄУР
учителі церковнопарафіяльних шкіл
школи
Дата публікації: кві-2018
Видавництво: ЕМІНАК
Бібліографічний опис: Янчук М.М, УЧИТЕЛЬСЬКИЙ КОРПУС ЦЕРКОВНОПАРАФІЯЛЬНИХ ШКІЛ У ФОНДІ КИЇВСЬКОЇ ЄПАРХІАЛЬНОЇ УЧИЛИЩНОЇ РАДИ/ М. Янчук// Емінак: науковий щоквартальник.-2018.-№2(22) том 1.-С 41-47.
Серія/номер: УДК 94(477.41)’’18/19’’:2(477)(09);
Короткий огляд (реферат): У сучасних умовах реформування системи освіти актуалізується вивчення історичного досвіду, накопиченого усіма суб’єктами і складниками освітньої сфери. Нового осмислення вимагає нормативно-правова база освіти, створення та функціонування організаційних структур в освітній галузі. Але особливе зацікавлення викликають організаційні потуги православного духовенства так як Православна Церква була тією суспільною інституцією, яка у другій половині XIX-на початку XX століття найбільше впливала на формування морально-релігійного світогляду та поширення початкової народної освіти. А якщо за географічним показником вибрати місце вивчення такого досвіду, то це, поза всяким сумнівом, Київська єпархія, яка у XIX- на початку XX століття за показником кількості церковнопарафіяльних шкіл та учнів у них випереджала усі інші єпархії Російської імперії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/9630
ISSN: 19998-4634
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
стаття емінак 2018 р..docx37,66 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.