Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/9936
Назва: Типи системних відношень фразеологічних одиниць з компонентом на позначення людини за родом занять (на матеріалі української, англійської та німецької мов)
Автори: Пономарьова, Оксана Андріївна
Ключові слова: фразеологічна одиниця
назви людини за родом занять
парадигматичні відношення
полісемія
фразеологічний варіант
Дата публікації: 2018
Видавництво: ВПЦ «Київський університет»
Бібліографічний опис: Пономарьова О. А. Типи системних відношень фразеологічних одиниць з компонентом на позначення людини за родом занять (на матеріалі української, англійської та німецької мов) / О. А. Пономарьова // Мовні і концептуальні картини світу: наукове видання / Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка, Б-ка Ін-ту філології. – Київ: ВПЦ «Київський університет», 2018. – Вип.2 (62). – С. 212–220.
Серія/номер: УДК 811.111'373.237;
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються відношення полісемії, омонімії, синонімії та антонімії українських, англійських та німецьких фразеологічних одиниць з компонентом-назвою людини за родом занять. На базі фактичного матеріалу визначено фактори, що впливають на розвиток полісемії; здійснено зіставний аналіз фразеологічної синонімії і фразеологічної варіантності; наведено синонімічні та антонімічні ряди, подано їх структурну та семантичну характеристику.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/9936
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Typy_systemnych_vidnoshen_fraseologichnych_odynyts.pdf530,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.