Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10687
Назва: Motivating Students For Motor Activity in The Framework of Physical Education
Інші назви: ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЇ СТУДЕНТІВ ДО РУХОВОЇ АКТИВНОСТІ В ПРОЦЕСІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ
Автори: Анна Чередник
Людмила Черніченко
Oleksii Stasenko
Ключові слова: рухова активність
фізкультурно-оздоровча діяльність
студенти
методика
Дата публікації: 2018
Видавництво: Наука і освіта
Бібліографічний опис: Liudmyla Chernichenko, Anna Cherednyk / Oleksii Stasenko, Liudmyla Chernichenko, Anna Cherednyk. Motivating Students For Motor Activity in The Framework of Physical Education. // Наука і освіта. – 2018. – №4. – 161-167.
Короткий огляд (реферат): Останніми роками на тлі інтенсифікації навчального процесу у закладах вищої освіти прослідковується тенденція зниження об’єму рухової активності студентів, що негативно позначається на показниках їхнього фізичного стану, у зв’язку з чим особливої значущості набувають питання формування, збереження і зміцнення здоров’я студентської молоді. Метою дослідження є визначення й обґрунтування комплексу заходів, спрямованих на формування мотивації студентів до рухової активності в умовах педагогічних закладів вищої освіти та експериментальна перевірка їх ефективності. У дослідженні взяли участь 60 студентів І–ІІ курсів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, які в подальшому були розподілені на дві групи – контрольну й експериментальну. В процесі проведення експерименту у студентів контрольних і експериментальних груп було визначено рівень рухової активності за Фремінгемською методикою, який у більшості респондентів виявився низьким, що засвідчило необхідність розробки спеціальних заходів та їх упровадження задля покращення ситуації. Запропонована технологія формування мотивації студентів до рухової активності включала чотири етапи: спонукання, мотивація до діяльності; постановка мети, вибір діяльності; реалізація поставлених завдань, використання створених комфортних умов для здійснення діяльності; аналіз отриманих результатів, осмислення задоволеності діяльністю; формування бажання у студентів продовжити заняття після досягнення мети. Комплекс заходів, які поетапно обґрунтовано у роботі із застосуванням спеціальних засобів і методів, відповідають індивідуальному, диференційованому та особистісно зорієнтованому вибору студентом подальшої фізкультурної діяльності. За результатами повторної діагностики рівня рухової активності студентів було встановлено, що реалізований в педагогічному експерименті підхід до організації навчального процесу з фізичного виховання сприяв не тільки більш усвідомленому ставленню студентів до занять, але й вирішенню проблеми індивідуалізації дій фізичними вправами та створенню фундаментальної основи для їх самовизначення і соціалізації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10687
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття.pdf776,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.