Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12860
Назва: Теоретико-методичні основи навчання квантової фізики в старшій школі
Автори: Терещук, Сергій Іванович
Ключові слова: критичне мислення
квантова фізика
технології навчання
мобільне навчання
змішане навчання
техології розвитку критичного мислення
Дата публікації: гру-2018
Видавництво: ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Терещук С.І. Теоретико-методичні основи навчання квантової фізики в старшій школі : монографія / С.І. Терещук; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т ім. Павла Тичини.  ВПЦ «Візаві», 2018.  286 с.
Серія/номер: УДК;37.016:53(020)
Короткий огляд (реферат): У монографії розглянуто теоретичні та методичні основи вивчення квантової фізики у старшій школі (11 клас). Викладено результати багаторічних досліджень особливостей вивчення учнями старшої школи відомостей з квантової оптики, будови атома та атомного ядра на основі розвитку критичного мислення. Запропоновано компетентнісно орієнтовану методичну систему навчання квантової фізики з використанням інноваційних технологій навчання. В рамках даної методичної системи запропоновано нову схему вивчення квантової фізики в старшій школі, що відповідає гіпотетико-дедуктивній концепції пізнання та заснована на критичному раціоналізмі. Для науковців, учителів і методистів, студентів фізичних відділень ВНЗ педагогічного профілю.
Опис: Аналіз філософсько-методологічних аспектів проблем навчання фізики в старшій школі показав, що традиційно логіка вивчення відомостей з квантової теорії у старшій школі відповідала філософській концепції емпіризму. Виклад навчального матеріалу розпочинався і завершувався експериментом: вихідні експериментальні факти — теоретична модель — наслідки — експериментальна перевірка наслідків. Ця концептуальна циклічна схема докладно досліджена і втілена в шкільну практику, добре себе зарекомендувала в основній школі, наприклад, при вивченні положень атомно-молекулярного вчення, а також в окремих випадках у старшій школі, наприклад, при викладі основ молекулярно-кінетичної теорії будови речовини. Проте, в процесі вивчення квантової фізики, з'являються методичні та методологічні труднощі, які вирішити в межах емпірично-індуктивного підходу практично неможливо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12860
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tereshchuk2018.pdf2,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.