Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1541
Назва: Історіографія дослідження науково-просвітницької та управлінської діяльності Василя Каразіна (друга половина ХІХ ст. – 20-ті рр. ХХ ст.)
Автори: Майструк, Ольга Миколаївна
Ключові слова: Василь Каразін
історіографія
науково-просвітницька і управлінська діяльність
Дата публікації: лис-2013
Видавництво: "Педагогічний дискурс" Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії
Серія/номер: УДК 37(477)(092);
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено історіографічний аналіз дослідження науково-просвітницької та управлінської діяльності Василя Каразіна. Визначено необхідність історіографічних досліджень в історії педагогіки, зокрема дослідження педагогічних персоналій. Здійснено періодизацію науково-просвітницької та управлінської діяльності ученого. Проте для глибшого з’ясування ролі й значення творчої спадщини В. Каразіна схарактеризовано перший етап творчої діяльності просвітника. Фактичний матеріал біографічних праць В. Каразіна і досі має велику цінність для створення біографії ученого з позицій сучасності, наукового дослідження його різнобічної діяльності. Встановлено, що повною мірою розкрито дослідження його як громадського, політичного діяча. Однак наукова і просвітницька спадщина В. Каразіна вивчалася, фрагментарно, а його внесок був недооцінений у розвитку просвітництва в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1541
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.