Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2010
Назва: Проурядові аграрні ініціативи в Російській імперії на початку ХХ століття
Автори: Священко, Зінаїда Василівна
Ключові слова: аграрне питання
аграрна політика
російський імперський соціум
російський політичний істеблішмент
державні комісії та наради
аграрна політика уряду С. Вітте
Дата публікації: 2013
Видавництво: Донецький національний університет.
Бібліографічний опис: Священко З.В. Проурядові аграрні ініціативи в Російській імперії на початку ХХ століття : автореф. дис. … д-ра іст. наук : 07.00.02 / Священко З.В.; Донецький національний університет. – Донецьк, 2013. – 37 с.
Серія/номер: УДК 94(470+571) “1900/1906”(043.3);
Короткий огляд (реферат): На основі аналізу здобутків попередників, широкого джерельного матеріалу, частину якого вперше введено до наукового обігу, об’єктивно-науково вивчено проурядові аграрні ініціативи в Російській імперії на початку ХХ ст. Автором з’ясовано, що аграрне питання в урядових та проурядових колах Російської імперії на початку ХХ ст. посідало чільне місце, стало лейтмотивом внутрішньої економічної політики держави. Особливо зусилля властей з його вирішення активізувалися під час масових селянських збройних антиурядових виступів. Обґрунтовано твердження про те, що на початку ХХ ст. відбулися серйозні, а в окремих моментах, беручи до уваги консерватизм людської психіки, радикальні зміни у розумінні дворянами, дворянськими об’єднаннями, чиновниками, великими землевласниками, науковцями сутності аграрного питання. Автором доведено, що зміст проурядових аграрних ініціатив був адекватним тим селянським вимогам і наказам, що висувалися ними у 1905 – 1907 рр. до властей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2010
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoreferat_Svyashenko.pdf317,56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.