Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2262
Назва: Управління вищим навчальним закладом: теоретичний аналіз
Автори: Кірдан, Олена Леонідівна
Ключові слова: управління в системі вищої освіти, управління вищим навчальним закладом, управління освітою, менеджмент, керівництво, управління, якість освіти, об’єкт і суб’єкт управління.
Дата публікації: 2012
Серія/номер: УДК 378.11;
Короткий огляд (реферат): У статті аналізуються та узагальнюються погляди вітчизняних та зарубіжних учених на поняття «управління» та споріднених з ним понять у контексті управлінського процесу в системі вищої освіти. З’ясовано особливості управління вищим навчальним закладом на сучасному етапі українського державотворення, акцентовано увагу на взаємозв’язку управління та якості вищої освіти. Автор пропонує свій підхід до визначення поняття та виділяє його об’єктивну основу. Автором запропоновано та обґрунтовано перехід до нової практики управління, яка полягає у призначенні адміністративного керівника та обранні ректора як наукового голови закладу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2262
ISSN: Вісник Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженко : Зб. наук. праць. Вип 20 / Глухівський НПУ ім. О. Довженка; редкол: О.І. Курок (від. ред.). - Глухів : ГНПУ ім. О.Довженка, 2012. - 338 с.
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
upr_vns_teor_analis.pdf256,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.