Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3062
Назва: Організаційно-педагогічні засади діяльності дитячого будинку в системі освіти України (20-ті - початок 30-х рр. ХХ ст.)
Автори: Гребінь, Лілія Олегівна
Ключові слова: Дитячий будинок
організаційно-педагогічні засади
Дата публікації: 17-бер-2015
Серія/номер: 37 (09) (477);
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.01 – загальна педагогіка та історія педагогіки. – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. – Умань, 2014. У дисертації наведено теоретичне узагальнення і новий підхід до вирішення важливого й актуального завдання, що виявляється у виявленні та розкритті організаційно-педагогічних засад діяльності дитячого будинку в системі освіти України у 20-х – середині 30-х років ХХ ст., що охоплюють: нормативно-правове забезпечення, особливості організації навчального процесу, основні взаємозалежні напрями виховання. Удосконалено наукові знання про нормативно-правове забезпечення діяльності дитячого будинку в системі освіти України у досліджуваний період; уточнено періодизацію розвитку дитячого будинку в системі освіти України у 20-х – середині 30-х років ХХ ст. Подальшого розвитку набуло висвітлення ролі громадської та приватної ініціативи та педагогічної думки в розвитку дитячого будинку як ефективної форми соціального виховання в Україні у досліджуваний період. До наукового обігу введено маловідомі та невідомі архівні документи, історичні факти, пов’язані з історією діяльності дитячого будинку в системі освіти України у 20-х – середині 30-х років ХХ ст.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3062
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dusertaciya.pdf1,85 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.