Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3294
Назва: Професійна підготовка майбутніх учителів на засадах українознавства
Автори: Гончарук, Валентина Анатоліївна
Гончарук, Віталій Володимирович
Ключові слова: професійна підготовка
майбутній вчитель
ідеї українознавства
засоби українознавства
українознавчий компонент
українська ідентичність
підготовка до професійної діяльності
модель професійно-педагогічної підготовки
особистісні якості спеціаліста
аудиторна робота з українознавства
Дата публікації: 21-сер-2015
Видавництво: ФЛП «Озеров Г.В.»
Бібліографічний опис: Гончарук В. А. Професійна підготовка майбутніх учителів на засадах українознавства / Актуальные научные исследования в современном мире : материалы IV Междунар. научн.-практ. инт.-конф., 21–22 августа 2015 г., Переяслав-Хмельницкий // Сб. науч. тр. – Переяслав-Хмельницкий, 2015. – Вып. 4. – С. 71–75.
Короткий огляд (реферат): Українознавство як навчальний предмет у вищій школі та в загальноосвітніх навчальних закладах покликаний, з одного боку, забезпечувати студентів і учнів визначеним навчальною програмою обсягом знань про історичну та культурну самобутність українського народу в умовах світової глобалізації, а, з другого, – виконувати надзвичайно важливу роль засобу національно-патріотичного виховання дітей і молоді.Беручи до уваги вищевикладені аргументи, можемо з упевненістю сказати, що виші велику увагу повинні приділяти кадровій підготовці вчителів, здатних до реалізації в загальноосвітніх навчальних закладах ідей українознавства. Сьогодні українознавчий компонент має бути присутній у більшості навчальних дисциплін, які викладаються у педагогічних вишах, що забезпечить у майбутньому збереження української ідентичності, розвій національної культури та усвідомлення себе носієм цієї культури.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3294
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Profesijna pidgotovka majbutnix uchy`teliv na zasadax ukrayinoznavstva.pdf464,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.