Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3442
Назва: Полікультурний аспект формування педагогічного мислення у майбутніх учителів
Автори: Бойченко, Валентина Василівна
Ключові слова: полікультурністть
педагогічне мислення
майбутні вчителі
Дата публікації: 2015
Видавництво: ФОП Жовтий О. О.
Бібліографічний опис: Бойченко В. Полікультурний аспект формування педагогічного мислення у майбутніх учителів / Валентина Бойченко // Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини / [гол. ред.: М. Т. Мартинюк]. – Умань : ФОП Жовтий О. О., 2015. – Ч. 1. – С. 51–59.
Серія/номер: УДК 371.134+378.03;
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена актуалізації полікультурного аспекту формування педагогічного мислення майбутніх учителів. Розкрито сутність полікультурної освіти, що забезпечує підготовку майбутніх учителів до кращого розуміння інших культур, сприяє встановленню сприятливих міжособистісних відносин, взаємообміну та взаєморозуміння між носіями різних культур, їх формуванню та розвитку відповідно до основних принципів толерантності, що набувають виявлення в процесі спілкування та взаємодії. Уточнено сутність комунікативної толерантності як складової педагогічного мислення вчителя, що охоплює знання про цінності толерантного спілкування, сформованість умінь і навичок толерантної взаємодії, зокрема у проблемних педагогічних ситуаціях, готовність до діалогу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3442
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Polikult_aspekt_ped_misl.pdf290,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.