Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4832
Назва: Соціалізація дітей старшого дошкільного віку в сім’ях розлучених батьків
Автори: Суятинова, Катерина Євгеніївна
Ключові слова: соціалізація дошкільника
розлучена сім’я
педагогічна підтримка процесу соціалізації
соціально-педагогічні умови
соціалізація дитини в сім’ях розлучених батьків
Дата публікації: 25-кві-2016
Видавництво: «Видавництво “Науковий світ”»
Бібліографічний опис: Суятинова К.Є. Соціалізація дітей старшого дошкільного віку в сім’ях розлучених батьків: автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.05 – соціальна педагогіка / К.Є. Суятинова. - Умань: «Видавництво “Науковий світ”»,2016. - 20 с.
Серія/номер: УДК 373.2.013.42 (043.3);
Короткий огляд (реферат): У дисертації на основі теоретичного аналізу психологічної та соціально-педагогічної літератури визначено педагогічну сутність феноменів: «соціалізація дитини в сім’ях розлучених батьків», «педагогічна підтримка соціалізації дитини в сім’ях розлучених батьків». З’ясовано особливості соціалізації дітей дошкільного віку в сім’ях розлучених батьків. Визначено критерії, показники та схарактеризовано рівні соціалізованості дітей старшого дошкільного віку: соціально-емоційний, соціально-комунікативний, соціально-діяльнісний з відповідними показниками. Розроблено технологію педагогічної підтримки процесу соціалізації дітей старшого дошкільного віку в сім’ях розлучених батьків та апробовано соціально-педагогічні умови її реалізації, спрямовані на виправлення відхилень у процесі соціалізації дошкільників за рахунок цілеспрямованої допомоги дітям та їхнім одиноким матерям з метою підтримки соціально-особистісного розвитку дитини задля її подальшої успішної соціалізації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4832
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Суятинова.pdf404,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.