Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5023
Назва: Соціально-педагогічні засади розвитку дитячого руху в Україні (початок ХХ ст. – середина 30-х років ХХ ст.)
Автори: Коляда, Наталія Миколаївна
Ключові слова: дитячий рух, соціально-педагогічні засади, розвиток дитячого руху в Україні, дитяча громадська організація, педагогіка дитячого руху, соціокінетика дитинства.
Дата публікації: жов-2013
Бібліографічний опис: Коляда Наталія Миколаївна. Соціально-педагогічні засади розвитку дитячого руху в Україні (початок ХХ ст. – середина 30-х років ХХ ст.): авт... д. пед. наук: 13.00.01; 13.00.05 / Державний заклад „Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”. - Луганськ., 2013. – 44 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора педагогічних наук зі спеціальностей: 13.00.01 – загальна педагогіка та історія педагогіки; 13.00.05 – соціальна педагогіка. – Державний заклад „Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, Луганськ, 2013. У дисертації наведено теоретичне узагальнення і новий підхід до вирішення важливої й актуальної проблеми, що полягає у цілісному і системному розкритті соціально-педагогічних засад розвитку дитячого руху в Україні на початку ХХ ст. – в середині 30-х років ХХ ст. у структурі ідеологічних, соціальних і педагогічних детермінант як складових загальносуспільного виховного процесу. Обґрунтовано логіко-структурну модель аналізу соціально-педагогічних засад розвитку дитячого руху в Україні. Визначено об’єктивні та суб’єктивні чинники виникнення дитячого руху на початку ХХ ст. Обґрунтовано періодизацію розвитку дитячого руху в Україні в хронологічних межах дослідження у єдності чотирьох етапів. Удосконалено і розширено наукові уявлення про: сутнісні характеристики поняття „дитячий рух”; нормативно-законодавчу базу розвитку дитячого руху в Україні у хронологічних межах дослідження; педагогіку дитячого руху та соціокінетику дитинства як міждисциплінарне наукове знання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5023
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Koliada_avt.d.d. (1).PDF759,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.