Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5042
Назва: Психологічні чинники та засоби подолання страхів у підлітковому та молодшому юнацькому віці
Автори: Ольховецький, Сергій Миколайович
Ключові слова: страх, тривожність, психологічний вплив, ситуація, психокорекція, підлітковий вік, молодший юнацький вік
Дата публікації: гру-2007
Бібліографічний опис: Ольховецький С.М. Психологічні чинники та засоби подолання страхів у підлітковому та молдшому юнацькому віці : автореф. дис. ... кан.псих. наук : 19.00.07 / С. М. Ольховецький ; Київ. Інститут психології ім. Г.С. Костюка АПН України. - К., 2007. - 22 с.
Короткий огляд (реферат): Ольховецький С.М. Психологічні чинники та засоби подолання страхів у підлітковому та молодшому юнацькому віці . – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю 19.00.07 – педагогічна та вікова психологія. Інститут психології ім. Г.С.Костюка АПН України, Київ, 2007. Дисертацію присвячено дослідженню психологічних чинників та засобів подолання страхів у підлітковому та молодшому юнацькому віці . Розглянуто особливості виникнення страхів у підлітковому та ранньому юнацькому віці; визначено чинники страхів у досліджуваних вікових категоріях; з’ясовано якісні та кількісні характеристики страхів; розкрито зв’язки між рівнем страхів та чинниками, які їх викликають; обґрунтовано та розроблено систему прийомів психокорекції страхів у підлітковому та молодшому юнацькому віці, що базується на використанні методів актуалізації творчого потенціалу психіки, творчих вербалізацій, візуалізації страхів і пов`язана з інтенсивними переживаннями учасників. Обгрунтовано ефективність методів та засобів впливу, що сприяють зниженню та нейтралізації страхів у школярів. На основі отриманих висновків розроблено методичні рекомендації для педагогів та практичних психологів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5042
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoref_Ol’khovetskiy.pdf438,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.