Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5342
Назва: Соціально-педагогічні основи сімейного виховання в Сполучених Штатах Америки та Україні: порівняльний аналіз
Автори: Безлюдний, Олександр Іванович
Ключові слова: історичні традиції
порівняльний аналіз
сім’я
батьки
дитина
сімейне виховання
освіта
дисфункціональна сім’я
прийомна сім’я
соціально-педагогічна робота
Дата публікації: 2013
Видавництво: ПП Жовтий
Бібліографічний опис: Безлюдний О. І. Соціально-педагогічні основи сімейного виховання в Сполучених Штатах Америки та Україні: порівняльний аналіз : автореф. дис. ... доктор пед. наук : 13.00.01 : загальна педагогіка та історія педагогіки / Безлюдний Олександр Іванович. – 2013. – 40 с.
Серія/номер: УДК 371.018(477)(73);
Короткий огляд (реферат): У дисертації запропоновано історіографію дослідження проблеми сімейного виховання в Сполучених Штатах Америки та Україні, представлено методологічні засади її вивчення. Схарактеризовано історичні традиції розвитку інституту сім’ї в США й Україні, з’ясовано сутність сім’ї та її основні функції в аналізованих державах, окреслено соціально-демографічні аспекти життєдіяльності сім’ї в американському й українському суспільствах. Витлумачено сутність сімейного виховання в американській та українській родині, виокремлено чинники, які впливають на характер його реалізації в США й Україні. Проаналізовано законодавчу базу США й України щодо підтримки сім’ї та сімейного виховання. Відрефлектовано психолого-педагогічні концепції сімейного виховання, що набули поширення в Сполучених Штатах Америки та Україні. Описано зміст, методи й засоби сімейного виховання в Сполучених Штатах Америки та Україні, роль батьків і їхній виховний вплив на дитину в американській та українській родині. На основі порівняльного аналізу схарактеризовано особливості виховання дітей у дисфункціональній сім’ї в американському й українському суспільстві, деталізовано сутність прийомної сім’ї і специфіку виховання в ній дітей у кожній із країн. Окреслено провідні напрями соціально-педагогічної роботи з удосконалення допомоги батькам у вихованні дітей у Сполучених Штатах Америки та Україні. Досліджено тенденції, характерні для сімейного виховання в названих державах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5342
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.