Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5989
Назва: Погляди професорів університетів на проблему управління вищими навчальними закладами Російської імперії (початок ХХ століття)
Автори: Кірдан, Олена Леонідівна
Ключові слова: У статті представлено погляди професорів університетів на механізм управління вищими навчальними закладами Російської імперії. Встановлено різноманітність поглядів професорів на функціональні обов’язки та розподіл повноважень у внутрішньоуніверситетській системі управління, виборність посад. З’ясовано, що магістральною ідеєю поглядів ліберальних професорів було повернення до принципів університетської автономії, задекларованих у Статуті 1863 р. Проаналізовано погляди консервативних та демократичних викладачів на розширення університетської автономії. Ключові слова: управління, університети Російської імперії початку ХХ ст., автономія, університетський статут, професор, механізм управління вищим навчальним закладом, періодика.
Дата публікації: 2013
Короткий огляд (реферат): У статті представлено погляди професорів університетів на механізм управління вищими навчальними закладами Російської імперії. Встановлено різноманітність поглядів професорів на функціональні обов’язки та розподіл повноважень у внутрішньоуніверситетській системі управління, виборність посад. З’ясовано, що магістральною ідеєю поглядів ліберальних професорів було повернення до принципів університетської автономії, задекларованих у Статуті 1863 р. Проаналізовано погляди консервативних та демократичних викладачів на розширення університетської автономії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5989
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kirdan_ist_ped_alm.pdf212,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.