Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6088
Назва: Формування ноосферної свідомості як складової духовності школярів у педагогічній спадщині В. О. Сухомлинського
Автори: Ткачук, Лариса Василівна
Ключові слова: оcвіта
духовність особистості
ноосферна свідомість
екологічна відповідальність
екологія людини
загальнолюдські духовні цінності
ноосферне мислення
життєтворчість
емоційна культура
культура почуттів
Дата публікації: жов-2016
Видавництво: Умань : ПП Жовтий
Бібліографічний опис: Ткачук Л. В. Формування ноосферної свідомості як складової духовності школярів у педагогічній спадщині В. О. Сухомлинського / Л. В. Ткачук // Вісник наукової лабораторії “В. О. Сухомлинський і школа ХХІ століття” / за ред. В. Г. Кузя. – Умань : ПП Жовтий, 2016. – : Вип. Х. – С. 142–149.
Серія/номер: УДК 37(477)(092);
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються теоретичні та практичні аспекти формування духовності підростаючого покоління, зокрема, такої її складової як ноосферна свідомість. Аналізується теоретична та практична спадщина В. Сухомлинського як вагомий доробок у справі розв’язання зазначеної проблеми. Характеризується створена видатним педагогом ефективна модель формування екологічної культури школярів у сучасному розумінні цього процесу (утвердження у них розуміння гармонії взаємин із навколишнім світом, природою, іншими людьми та адекватне самоствердження себе як особистості), що передбачала формування не тільки екологічних знань та умінь, але й морально-світоглядних якостей особистості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6088
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.