Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8273
Назва: Особливості державного піклування про дітей у неповній сім'ї
Автори: Полєхіна, Вікторія Миколаївна
Ключові слова: Державна підтримка сім’ї
особливий статус
усиновлювач
Дата публікації: 15-жов-2017
Видавництво: Полєхіна В.М. Особливості державного піклування про дітей у неповній сімї /Полєхіна В.М.
Бібліографічний опис: Державна підтримка сім’ї, материнства і дитинства здійснюється в різних сферах і формах. Особливий статус, гарантії для працюючих матерів, а також інших членів сім’ї, які здійснюють догляд за дітьми закріплено в трудовому законодавстві. Широкий перелік гарантій, видів та форм підтримки сімей, материнства і дитинства закріплено і в соціально-захисному законодавстві України. Нині переважаючим сімейним осередком є подружня пара з однією дитиною, рідше із двома й більше дітьми. Зростає число розлучень, незареєстрованих шлюбів і частка позашлюбних народжень, що, в свою чергу, зумовлюють поширення так званої неповної сім’ї, тобто родини, в якій внаслідок різних причин виховує дитину (дітей) один з батьків. За офіційними даними, збільшується частка дітей, народжених жінками, які не перебувають в офіційно зареєстрованому шлюбі. Можна виділити 2 основні категорії жінок, які вирішили народити дитину без чоловіка: матері, що народили дитину без чоловіка свідомо, та матері, що народили дитину без чоловіка вимушено.
Короткий огляд (реферат): Особливості державного піклування про дітей у неповній сім'ї Державна підтримка сім’ї, материнства і дитинства здійснюється в різних сферах і формах. Особливий статус, гарантії для працюючих матерів, а також інших членів сім’ї, які здійснюють догляд за дітьми закріплено в трудовому законодавстві. Широкий перелік гарантій, видів та форм підтримки сімей, материнства і дитинства закріплено і в соціально-захисному законодавстві України. Нині переважаючим сімейним осередком є подружня пара з однією дитиною, рідше із двома й більше дітьми. Зростає число розлучень, незареєстрованих шлюбів і частка позашлюбних народжень, що, в свою чергу, зумовлюють поширення так званої неповної сім’ї, тобто родини, в якій внаслідок різних причин виховує дитину (дітей) один з батьків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8273
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.