DSpace Repository

Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці

Show simple item record

dc.contributor.author Благополучна, Анастасія Геннадіївна
dc.contributor.author Ляховська, Неля Олександрівна
dc.date.accessioned 2021-10-05T07:30:28Z
dc.date.available 2021-10-05T07:30:28Z
dc.date.issued 2020-11-20
dc.identifier.citation Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці. Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: Технології, якість та безпека», Київ НУХТ, 2020. С. 82-84. uk_UA
dc.identifier.uri https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14023
dc.description.abstract Суниця садова одна із найпоширеніших та найулюбленіших ягід у всьому світі. Вона є лідером із виробництва та споживання серед всіх ягідних культур. Суниця корисна для організму людини адже містить у собі до 10% цукрів, лимонну, яблучну, саліцилову, янтарну кислоти, ефірні олії, біологічно активні речовини, високий вміст Fe, K, Mn, P, Ca, Co, каротин, вітаміни В1, К та РР. Крім цього ягоди суниці є цінним джерелом аскорбінової кислоти. Нажаль, суниця має короткий термін зберігання. Через тонкі покривні тканини ягоди швидко втрачають вологу та уражуються грибковими захворюваннями. Під час зберігання також швидко знижується вміст аскорбінової кислоти, яка є дуже нестійкою сполукою та легко піддається впливу різних зовнішніх факторів. uk_UA
dc.publisher НУХТ uk_UA
dc.relation.ispartofseries УДК;6.63:631
dc.subject суниця садова uk_UA
dc.subject хітозан uk_UA
dc.subject аскорбінова кислота uk_UA
dc.title Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account