00 DSpace/Manakin Repository

Modelling of Demand Determinants for Full-Time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering: The Case of Ukrainian Higher Education Institutions

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Поворознюк, Інна Миколаївна
dc.contributor.author Литвин, Оксана Вікторівна
dc.contributor.author Бербец, Тетяна Миколаївна
dc.contributor.author Філімонова, Ірина Афанасіївна
dc.contributor.author Зоценко, Людмила Миколаївна
dc.contributor.author Гуща, Євгенія Анатоліївна
dc.date.accessioned 2022-05-13T06:22:09Z
dc.date.available 2022-05-13T06:22:09Z
dc.date.issued 2022-01
dc.identifier.citation Inna Povorozniuk, Liudmyla Neshchadym, Oksana Lytvyn, Tetiana Berbets, Iryna Filimonova, Liudmyla Zotsenko, Yevheniia Hushcha. Modelling of Demand Determinants for Full-Time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering: The Case of Ukrainian Higher Education Institutions. IJCSNS International Journal of Computer Science and Network Security, VOL.22 No.1, January 2022. р. 347-357 uk_UA
dc.identifier.uri https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14574
dc.description http://paper.ijcsns.org/07_book/202201/20220149.pdf uk_UA
dc.description.abstract The aim of the study is to model demand for full-time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering, taking into account the influence of the main determinants in the COVID–19 pandemic. The research used methods of algorithms, correlation and regression analysis, ANOVA, graphical method, deduction and induction, abstraction, etc. It was found that the demand for full-time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering is price elastic. It has been argued that it is useful to consider both price and non-price determinants when modelling demand for full- time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering. It is proved that the main determinants of demand for full-time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering are full- time tuition fee, maximum government order, license volume and Consolidated Ranking of a higher education institution (HEI). In this case, the applicant decides to enrol in a full-time Bachelor’s Degree Program in Hospitality and Catering, guided by the optimal ratio of tuition fee and the prestige of the HEI. uk_UA
dc.description.abstract Метою дослідження є моделювання попиту на програми денної форми навчання в галузі гостинності та громадського харчування з урахуванням впливу основних детермінант пандемії COVID-19. У дослідженні використовувалися методи алгоритмів, кореляційно-регресійного аналізу, ANOVA, графічний метод, дедукція та індукція, абстракція тощо. Виявлено, що попит на програми денної форми навчання за спеціальністю «Гостеприємство та громадське харчування» є еластичним за ціною. Стверджується, що корисно враховувати як цінові, так і нецінові детермінанти при моделюванні попиту на програми для отримання ступеня бакалавра денної форми навчання в сфері гостинності та громадського харчування. Доведено, що основними детермінантами попиту на освітні програми денної форми навчання у сфері гостинності та громадського харчування є плата за навчання на денній формі навчання, максимальне державне замовлення, обсяг ліцензії та Зведений рейтинг вищого навчального закладу (ВНЗ). У цьому випадку абітурієнт вирішує вступити на денну форму навчання за спеціальністю «Гостеприємство та громадське харчування», керуючись оптимальним співвідношенням вартості навчання та престижу ВНЗ. uk_UA
dc.publisher International Journal of Computer Science and Network Security uk_UA
dc.subject Demand uk_UA
dc.subject Determinant uk_UA
dc.subject Hospitality and Catering uk_UA
dc.subject Model uk_UA
dc.subject Coefficient uk_UA
dc.subject Price uk_UA
dc.title Modelling of Demand Determinants for Full-Time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering: The Case of Ukrainian Higher Education Institutions uk_UA
dc.title.alternative Моделювання детермінанту попиту на програми денної форми навчання в галузі гостинності та громадського харчування: приклад українських вищих навчальних закладів uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу