DSpace Repository

Підвищення економічної ефективності управління якістю послуг підприємств сфери обслуговування туристів

Show simple item record

dc.contributor.author Тимчук, Світлана Володимирівна
dc.contributor.author Нещадим, Людмила Миколаївна
dc.date.accessioned 2022-11-07T13:12:42Z
dc.date.available 2022-11-07T13:12:42Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Тимчук С. В., Нещадим Л. М. Підвищення економічної ефективності управління якістю послуг підприємств сфери обслуговування туристів. Інфраструктура ринку. 2022. №66. uk_UA
dc.identifier.other https://doi.org/10.32843/infrastruct66-25
dc.identifier.uri https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14872
dc.description http://www.market-infr.od.ua/journals/2022/66_2022/27.pdf uk_UA
dc.description.abstract У статті розглянуто окремі аспекти підвищення економічної ефективності управління якістю послуг підприємств задіяних в обслуговуванні туристів. Указано, що в умовах сучасного розвитку туризму управління якістю є однією з найважливіших складових ефек- тивності та прибутковості туризму. Визначено, що в Україні помітне зниження кількості реалізованих туристичних пакетів туроператорам протягом досліджуваного періоду. Встановлено, що наразі найкращим каналом збуту туристичних продуктів є туристичні агенції, які конкуруючи між собою забезпечують кращу якість обслуговування та сервісну оболонку продукту туроператорів. Установлено, що на кожному з етапів реалізації роз- робленого туристичного пакету необхідним є контроль якості надання послуг туристові, адже від цього залежить фінальний економічний ефект роботи усіх учасників. Встанов- лено, що переважну частину споживачів туристичного продукту, обслуговуваних туропе- раторами та турагентами, складають туристи, що мандрують з метою, відпочинку та гарного проведення дозвілля. Зазначено, що за 2018–2020 роки в Україні найвищий рівень зростання мали витрати туроператорів на послуги сторонніх організацій, які надають послуги в галузі культури, екскурсійне обслуговування. Зазначено, що причинами негатив- них тенденцій на туристичному ринку України є військова агресія Російської Федерації на території України з 2014 року та пандемія SARS-CoV-2. Установлено, що у процесі підви- щення ефективності управління якістю послуг підприємств задіяних у процесі обслугову- вання туристів важливим є впровадження міжнародних стандартів якості та сертифіка- ція згідно вимог міжнародного стандарту ISO 9001 для туризму. uk_UA
dc.publisher Інфраструктура ринку uk_UA
dc.relation.ispartofseries 66;
dc.subject туроперейтинг uk_UA
dc.subject туристична агенція uk_UA
dc.subject турист uk_UA
dc.subject сфера обслуговування uk_UA
dc.subject туристична послуга uk_UA
dc.subject туристичний продукт uk_UA
dc.title Підвищення економічної ефективності управління якістю послуг підприємств сфери обслуговування туристів uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account