Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11551
Title: Збірник НАУКОВИХ ПРАЦЬ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ІВАНА ОГІЄНКА
Other Titles: Історичні аспекти розвитку соціальної педагогіки як науки, її предмет, мета, завдання та особистість соціального педагога
Authors: Бегас, Людмила Дмитрівна
Keywords: соціальна педагогіка
дидактика
адаптація
соціум
Issue Date: 2019
Publisher: Медобори-2006
Citation: Збірник наукових праць Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка / За ред. Л.П. Мельник, В. І. Співака. - Вип. XXXII. Серія: соціально-педагогічна. - Кам’янець-Подільський: Медобори-2006, 2019. - 202 с.
Series/Report no.: УДК;378.4(477.43):376.1(082)
Abstract: Історичні аспекти розвитку соціальної педагогіки як науки, її предмет, мета, завдання та особистість соціального педагога. В даній статті ми розкриваємо основу історичних аспектів соціального педагога. Зокрема починаємо прослідковувати цю паралель йдучи від первісного часу і простежуючи цю проблему в сьогоденні. Становлення інформаційних технологій, що глобалізує культуру людини, зумовлює активізацію механізмів, зокрема педагогічних для врегулювання цих процесів заради мирного світового існування та культурного розвитку кожного народу. Виокремлення соціальної педагогіки як науки свідчить про необхідність дослідження та зміцнення соціальної згуртованості саме виховними засобами в умовах демократії, підсилення індивідуалізаційних аспектів у ньому. Проте на сьогоднішній день потребується оновлення самої соціальної педагогіки відповідно до особливостей інформаційної доби. Об’єктивність визначення пері пек мін соціальної педагогіки вимагає виявлення її сутності та специфіки соціального виховання через історико-культурний аналіз розвитку соціальної галузі педагогіки. Особливого значення набуває соціальна педагогіка для України, де процеси входження в інформаційне суспільство ускладнюються процесом переходу від авторитарної до демократичної, правової культури. Також у дослідженні описується поняття соціальної педагогіки і а різні підходи щодо терміну. У статті дається предмет, мета та завдання соціальної педагогіки.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11551
Appears in Collections:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бегас Л.Д.pdf642,18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.