Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11618
Назва: Сучасні механізми вдосконалення системи неперервної освіти вчителів іноземних мов в Україні
Автори: Колісніченко, Ангеліна Іванівна
Ключові слова: неперервна педагогічна освіта
вчителі іноземних мов
базова педагогічна освіта
підвищення кваліфікації
освітня реформа
Дата публікації: гру-2019
Видавництво: Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій
Бібліографічний опис: Колісніченко А. І. Сучасні механізми вдосконалення системи неперервної освіти вчителів іноземних мов в Україні. Інноваційна педагогіка. Одеса. 2019. Вип. 17. Т. 1. С. 77-80.
Серія/номер: УДК;УДК 37.013(477):[373.5.011.3-051:811]
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто роль, перспективи, ризики та перешкоди системи неперервної освіти вчителів іноземних мов в Україні. Автор обґрунтовує важливість питання підготовки педагогічних працівників не лише на рівні базової педагогічної вищої освіти, але й неперервного професійного зростання. Питання неперервної освіти педагогічних працівників у контексті реформування української школи є надзвичайно актуальним. У той час, коли окремі університети вже змінили навчальні плани для підготовки майбутніх вчителів іноземних мов, задля запровадження новітніх підходів до викладання, більшість інших все ще уникає кардинальних змін, остерігаючись ризиків. Зазначено пріоритети європейської освіти у контексті неперервного кар’єрного росту педагогічних працівників. Здійснено огляд наукових праць, в яких досліджено особливості функціонування неперервної освіти в Україні, що дало змогу констатувати факт необхідності реформувати дану сферу педагогічної освіти. Зазначено та проаналізовано останні нормативні документи, які укладено для запровадження на рівні неперервної освіти. Окреслено нові можливості для неперервної освіти вчителів у контексті розвитку української педагогічної освіти. Наголошено на необхідності переходу від класичної академічної освіти до компетентнісної на рівні базової педагогічної освіти. Наведено приклади сучасної програми підготовки вчителів іноземних мов, яка продемонструвала високий якісний результат. Визначено перелік найпоширеніших перешкод для здійснення повноцінного та ефективного підвищення кваліфікації вчителів іноземних мов. Внаслідок чого запропоновано рекомендації для їх усунення, найголовнішими з яких є належне фінансування цієї сфери освітньої галузі та сприяння з боку керівництва навчальних закладів та державних органів влади, відповідальних за розвиток освіти в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11618
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Іновац_пед № 17_Ч_1_сайт-сторінки-77-80.pdf142,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.