Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12086
Назва: СТРУКТУРА І НАПРЯМИ ПОЗАБЮДЖЕТНОГО ФІНАНСУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ
Автори: Ящук, Тетяна Анатоліївна
Ключові слова: ринок освітніх послуг
заклади вищої освіти
механізм фінансування
фінансове забезпечення
управління фінансовим забезпеченням
бюджетне фінансування
позабюджетне фінансування
плата за послуги
Дата публікації: гру-2019
Видавництво: ПУ «Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій»
Бібліографічний опис: Ящук Т. А. Структура та напрями позабюджетного фінансування закладів вищої освіти. Інфраструктура ринку. 2019. Випуск № 36. С. 82–87.
Серія/номер: УДК;336.143
Короткий огляд (реферат): У статті показано значущість достатніх обсягів фінансування закладів вищої освіти для забезпечення їхньої статутної діяльності і розвитку. Проаналізовано чинники, які впливають на необхідність упровадження системи позабюджетного фінансування. Встановлено, що зменшення обсягів державного фінансування та посилення впливу комерційного складника на діяльність закладів вищої освіти в Україні зумовлюють їх перехід до моделей фінансування, які базуються на принципах конкуренції. Визначено сутність фінансування як сукупності джерел формування і використання грошових ресурсів закладів вищої освіти, необхідних для їхньої ефективної діяльності. Досліджено джерела і структуру позабюджетного фінансування університетів. Установлено, що в структурі позабюджетних надходжень найбільшу частку має плата за послуги, які надають заклади згідно із законодавством. Визначено напрями вдосконалення формування та підвищення ефективності використання фінансового забезпечення закладів вищої освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12086
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ящук Т. А._Инфраструктура рынка №36_2019 (2) (1).pdf297,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.