Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12770
Назва: Культурний артефакт в оповіданні Д. Лагірі «Благословенний будинок»
Автори: Яловенко, Ольга Вікторівна
Ключові слова: дім
транскультурна парадигма
іммігрант
ідентичність
"свій"
"чужий"
Дата публікації: кві-2020
Видавництво: Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція
Бібліографічний опис: Яловенко О. В. Культурний артефакт в оповіданні Д. Лагірі «Благословенний будинок». ІІІ Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Інновації в сучасній освіті: український та світовий контекст»: УДПУ ім. П. Тичини, 2020. С. 272-275.
Серія/номер: УДК;821.111-32.09(73)
Короткий огляд (реферат): Досліджується особлива тематика Д. Лагірі – звернення до артефактів християнської культури з метою демонстрації різного відношення героїв до «іншого».Показано як подружжя знайомиться з різними артефактами християнської культури, які залишились від попередніх власників. Чоловік і дружина по-різному реагують на ту чи іншу знахідку: для дружини артефакт чужої культури ототожнюється з уявною грою «у пошуках скарбів», натомість для її чоловіка це сміття, якого неодмінно потрібно позбутися. Узагальнено, що культруний артефакт у художньому тексті має символічне значення; він є знаковим для культури, в якій функціонує, а тому розглядається як фактор символічного «кодування» інформації. В оповіданні використовуються елементи двох культур, що важливо для письменника з бінарною ідентичністю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12770
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Культурний артефакт.pdf788,98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.