Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14023
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБлагополучна, Анастасія Геннадіївна-
dc.contributor.authorЛяховська, Неля Олександрівна-
dc.date.accessioned2021-10-05T07:30:28Z-
dc.date.available2021-10-05T07:30:28Z-
dc.date.issued2020-11-20-
dc.identifier.citationБлагополучна А.Г., Ляховська Н.О. Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці. Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: Технології, якість та безпека», Київ НУХТ, 2020. С. 82-84.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14023-
dc.description.abstractСуниця садова одна із найпоширеніших та найулюбленіших ягід у всьому світі. Вона є лідером із виробництва та споживання серед всіх ягідних культур. Суниця корисна для організму людини адже містить у собі до 10% цукрів, лимонну, яблучну, саліцилову, янтарну кислоти, ефірні олії, біологічно активні речовини, високий вміст Fe, K, Mn, P, Ca, Co, каротин, вітаміни В1, К та РР. Крім цього ягоди суниці є цінним джерелом аскорбінової кислоти. Нажаль, суниця має короткий термін зберігання. Через тонкі покривні тканини ягоди швидко втрачають вологу та уражуються грибковими захворюваннями. Під час зберігання також швидко знижується вміст аскорбінової кислоти, яка є дуже нестійкою сполукою та легко піддається впливу різних зовнішніх факторів.uk_UA
dc.publisherНУХТuk_UA
dc.relation.ispartofseriesУДК;6.63:631-
dc.subjectсуниця садоваuk_UA
dc.subjectхітозанuk_UA
dc.subjectаскорбінова кислотаuk_UA
dc.titleХітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниціuk_UA
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.