Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14023
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Благополучна, Анастасія Геннадіївна | - |
dc.contributor.author | Ляховська, Неля Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2021-10-05T07:30:28Z | - |
dc.date.available | 2021-10-05T07:30:28Z | - |
dc.date.issued | 2020-11-20 | - |
dc.identifier.citation | Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці. Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: Технології, якість та безпека», Київ НУХТ, 2020. С. 82-84. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14023 | - |
dc.description.abstract | Суниця садова одна із найпоширеніших та найулюбленіших ягід у всьому світі. Вона є лідером із виробництва та споживання серед всіх ягідних культур. Суниця корисна для організму людини адже містить у собі до 10% цукрів, лимонну, яблучну, саліцилову, янтарну кислоти, ефірні олії, біологічно активні речовини, високий вміст Fe, K, Mn, P, Ca, Co, каротин, вітаміни В1, К та РР. Крім цього ягоди суниці є цінним джерелом аскорбінової кислоти. Нажаль, суниця має короткий термін зберігання. Через тонкі покривні тканини ягоди швидко втрачають вологу та уражуються грибковими захворюваннями. Під час зберігання також швидко знижується вміст аскорбінової кислоти, яка є дуже нестійкою сполукою та легко піддається впливу різних зовнішніх факторів. | uk_UA |
dc.publisher | НУХТ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | УДК;6.63:631 | - |
dc.subject | суниця садова | uk_UA |
dc.subject | хітозан | uk_UA |
dc.subject | аскорбінова кислота | uk_UA |
dc.title | Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Інститут економіки та бізнес-освіти |
Файли цього матеріалу:
Файл | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|
Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці.pdf | 1,5 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.