Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14023
Title: | Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці |
Authors: | Благополучна, Анастасія Геннадіївна Ляховська, Неля Олександрівна |
Keywords: | суниця садова хітозан аскорбінова кислота |
Issue Date: | 20-Nov-2020 |
Publisher: | НУХТ |
Citation: | Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці. Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: Технології, якість та безпека», Київ НУХТ, 2020. С. 82-84. |
Series/Report no.: | УДК;6.63:631 |
Abstract: | Суниця садова одна із найпоширеніших та найулюбленіших ягід у всьому світі. Вона є лідером із виробництва та споживання серед всіх ягідних культур. Суниця корисна для організму людини адже містить у собі до 10% цукрів, лимонну, яблучну, саліцилову, янтарну кислоти, ефірні олії, біологічно активні речовини, високий вміст Fe, K, Mn, P, Ca, Co, каротин, вітаміни В1, К та РР. Крім цього ягоди суниці є цінним джерелом аскорбінової кислоти. Нажаль, суниця має короткий термін зберігання. Через тонкі покривні тканини ягоди швидко втрачають вологу та уражуються грибковими захворюваннями. Під час зберігання також швидко знижується вміст аскорбінової кислоти, яка є дуже нестійкою сполукою та легко піддається впливу різних зовнішніх факторів. |
URI: | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14023 |
Appears in Collections: | Інститут економіки та бізнес-освіти |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
Хітозан як альтернатива синтетичним засобам для збереження аскорбінової кислоти у ягодах суниці.pdf | 1,5 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.