Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14073
Назва: | SURVEY OF COMPLEX INFLUENCE OF PHYSICO-CHEMICAL AND TECHNOLOGICAL PARAMETERS ON THE PROCESS OF MILK-EGG CO-PRECIPITATE OBTAINING |
Автори: | Кравченко, Тамара Василівна |
Ключові слова: | introduction milk-egg sodium chloride |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» |
Бібліографічний опис: | G. Deinychenko, I. Zolotukhina, V. Skrynnik, N. Fedak, S. Tkachyk, T. Kravchenko, K. Kravchenko, L. Deinychenko, O. Pavliuchenko, Y. Furmanova / Survey of complex influence of physico-chemical and technological parameters on the process of milk-egg co-precipitate obtaining // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 3/11 (105) 2020. – Р. 30-37. |
Серія/номер: | UDC;664.38 |
Короткий огляд (реферат): | At present, there are widely known mechanisms that predetermine the natural resistance of the child’s body against infections. In particular, lysozyme (muramidase), which is characterized by the high activity against gram-positive flora, plays an undoubted protective role [1]. The introduction of lysozyme into dairy products significantly increases their biological value. Most often, specially selected lysozyme enzyme preparations, lysozyme supple ments with bifidobacteria, etc., are used to enrich new baby food dairy products [2]. It is more acceptable to combine raw milk with the natural sources of lysozyme, first of all, a chicken egg. That is why it may be advisable to try to obtain a high-protein milk-egg concentrate, with a prospect of its further use in baby food technology. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14073 |
Розташовується у зібраннях: | Факультет інженерно-педагогічної освіти |
Файли цього матеріалу:
Файл | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|
стаття.pdf | 80,1 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.