Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14912
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБлагополучна, Анастасія Геннадіївна-
dc.contributor.authorЛяховська, Неля Олександрівна-
dc.date.accessioned2022-11-16T12:12:28Z-
dc.date.available2022-11-16T12:12:28Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationБлагополучна А.Г., Ляховська Н.О.ВПЛИВ ПОПЕРЕДНЬОЇ ОБРОБКИ ЯГІД СУНИЦІ РОЗЧИНОМ ХІТОЗАНУ НА ТРИВАЛІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ ТА ВИХІД ТОВАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ // Вісник Уманського національного університету садівництва.Умань, 2021. № 2. С. 42 – 44.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14912-
dc.descriptionhttps://visnyk-unaus.udau.edu.ua/arxv-nomerv/2021/n2-2022/vpliv-poperednoi-obrobki-yagid-sunici-rozchinom-hitozanu-na-trivalist-zberigannya-ta-vihid-tovarnoi-produkcii.htmluk_UA
dc.description.abstractЯгоди суниці мають короткий термін зберігання, що обумовлено тонкими покривними тканинами, завдяки чому легко втрачають свою масу. Після збору урожаю у ягодах суниці продовжуються газообмінні процеси під час яких випаровується волога із клітин, що суттєво впливає на вихід товарної продукції. Попереднє оброблення ягідної продукції полісахаридами дозволяє подовжити термін зберігання та уповільнити обмінні процеси. Хітозан – полісахарид, який володіє антибактеріальними властивостями. Метою даної роботи було дослідження впливу попередньої обробки розчином хітозану ягід суниці на тривалість зберігання та вихід товарної продукції. Для досягнення мети ягоди суниці після збору обробляли розчином хітозану 0,1%; 0,3% та 0,5% концентрації та зберігали у холодильній камері за температури 0±2 ◦С протягом 15 днів. Не оброблені ягоди використовували як контроль. Всі експериментальні дослідження виконувалися в трикратному повторенні. Результати дослідження показали, що попередня обробка ягід суниці розчином хітозану дозволяє суттєво зменшити втрати маси. У зразках, які були оброблені розчином хітозану 0,5% концентрації втрати маси були найменшими і становили 5,5 % на кінець зберігання, що на 4,5 % менше від контрольного зразка.uk_UA
dc.publisherРВВ Уманського НУСuk_UA
dc.relation.ispartofseriesУДК: 664.8.037.1;-
dc.subjectсуниця садоваuk_UA
dc.subjectхітозанuk_UA
dc.subjectпіслязбиральна обробкаuk_UA
dc.subjectїстівні покриттяuk_UA
dc.subjectзберіганняuk_UA
dc.titleВПЛИВ ПОПЕРЕДНЬОЇ ОБРОБКИ ЯГІД СУНИЦІ РОЗЧИНОМ ХІТОЗАНУ НА ТРИВАЛІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ ТА ВИХІД ТОВАРНОЇ ПРОДУКЦІЇuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.