Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14912
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Благополучна, Анастасія Геннадіївна | - |
dc.contributor.author | Ляховська, Неля Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-11-16T12:12:28Z | - |
dc.date.available | 2022-11-16T12:12:28Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Благополучна А.Г., Ляховська Н.О.ВПЛИВ ПОПЕРЕДНЬОЇ ОБРОБКИ ЯГІД СУНИЦІ РОЗЧИНОМ ХІТОЗАНУ НА ТРИВАЛІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ ТА ВИХІД ТОВАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ // Вісник Уманського національного університету садівництва.Умань, 2021. № 2. С. 42 – 44. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14912 | - |
dc.description | https://visnyk-unaus.udau.edu.ua/arxv-nomerv/2021/n2-2022/vpliv-poperednoi-obrobki-yagid-sunici-rozchinom-hitozanu-na-trivalist-zberigannya-ta-vihid-tovarnoi-produkcii.html | uk_UA |
dc.description.abstract | Ягоди суниці мають короткий термін зберігання, що обумовлено тонкими покривними тканинами, завдяки чому легко втрачають свою масу. Після збору урожаю у ягодах суниці продовжуються газообмінні процеси під час яких випаровується волога із клітин, що суттєво впливає на вихід товарної продукції. Попереднє оброблення ягідної продукції полісахаридами дозволяє подовжити термін зберігання та уповільнити обмінні процеси. Хітозан – полісахарид, який володіє антибактеріальними властивостями. Метою даної роботи було дослідження впливу попередньої обробки розчином хітозану ягід суниці на тривалість зберігання та вихід товарної продукції. Для досягнення мети ягоди суниці після збору обробляли розчином хітозану 0,1%; 0,3% та 0,5% концентрації та зберігали у холодильній камері за температури 0±2 ◦С протягом 15 днів. Не оброблені ягоди використовували як контроль. Всі експериментальні дослідження виконувалися в трикратному повторенні. Результати дослідження показали, що попередня обробка ягід суниці розчином хітозану дозволяє суттєво зменшити втрати маси. У зразках, які були оброблені розчином хітозану 0,5% концентрації втрати маси були найменшими і становили 5,5 % на кінець зберігання, що на 4,5 % менше від контрольного зразка. | uk_UA |
dc.publisher | РВВ Уманського НУС | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | УДК: 664.8.037.1; | - |
dc.subject | суниця садова | uk_UA |
dc.subject | хітозан | uk_UA |
dc.subject | післязбиральна обробка | uk_UA |
dc.subject | їстівні покриття | uk_UA |
dc.subject | зберігання | uk_UA |
dc.title | ВПЛИВ ПОПЕРЕДНЬОЇ ОБРОБКИ ЯГІД СУНИЦІ РОЗЧИНОМ ХІТОЗАНУ НА ТРИВАЛІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ ТА ВИХІД ТОВАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Інститут економіки та бізнес-освіти |
Файли цього матеріалу:
Файл | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|
ВПЛИВ ПОПЕРЕДНЬОЇ ОБРОБКИ ЯГІД СУНИЦІ РОЗЧИНОМ ХІТОЗАНУ НА ТРИВАЛІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ.pdf | 326,9 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.