Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14951
Назва: Когезійна модель зони передруйнування біля вершини міжфазної тріщини
Автори: Дудик, Михайло Володимирович
Решітник, Юлія Володимирівна
Ключові слова: міжфазна зона передруйнування
когезійна модель
критерій міцності Мізеса – Хілла
ламана межа розділу матеріалів
метод Вінера - Гопфа
Дата публікації: тра-2022
Видавництво: Riga, Latvia : “Baltija Publishing”
Бібліографічний опис: Дудик М.В., Решітник Ю.В. Когезійна модель зони передруйнування біля вершини міжфазної тріщини. Innovative paradigm of the development of modern physical-mathematical sciences : Collective monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2022. P. 42-66.
Короткий огляд (реферат): В роботі приведено аналітичне розв’язання задачі про розрахунок параметрів мiжфазної зони передруйнування в рамках когезійної моделі. В основу розв’язання покладено модель Леонова – Панасюка – Дагдейла з використанням для напружень у зоні критерію міцності Мізеса – Хілла. У першій частині роботи розглядається модель когезiйної зони у з’єднувальному матеріалі на плоскій межі розділу матеріалів. За допомогою інтегральногоперетворення Мелліна задача зведена до матричного рівняння Вінера – Гопфа, яке розв’язано за допомогою формул Храпкова. У другій частині досліджується когезійна модель зони передруйнування біля вершини тріщини, що виходить з кутової точки ламаної межі розділу матеріалів. Задача зведена до векторного рівняння Вінера – Гопфа, аналітичний розв’язок якого знайдено за допомогою методу послідовних наближень. З отриманого розв’язку виведено рівняння для визначення довжини зони передруйнування i фазового кута напруження в зоні та вираз для розкриття тріщини в її вершині. Виконано числове дослідження параметрів зони передруйнування.
Опис: https://doi.org/10.30525/978-9934-26-200-5-3
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14951
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Дудик, Решітник Розділ моногорафії 2022.pdf1,05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.