Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15171
Назва: Psycho-pedagogical assessment of future teachers’ ability for professional self-development
Інші назви: Психолого-педагогічна діагностика здатності до професійного самовдосконалення майбутніх учителів
Автори: Плющ, Валентина Миколаївна
Степанюк, Катерина Іванівна
Білан, Валентина Андріївна
Ключові слова: самовдосконалення
професійне самовдосконалення
майбутні вчителі
психологопедагогічна діагностика
методичний інструментарій
рівні
Дата публікації: 2017
Видавництво: Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського
Бібліографічний опис: Плющ В. М. Психолого-педагогічна діагностика здатності до професійного самовдосконалення майбутніх учителів / В. М. Плющ, К. І. Степанюк, В. А. Білан // Наука і освіта. - 2017. - №10. - С.176-182.
Серія/номер: УДК: 378.147;
Короткий огляд (реферат): У статті розв’язується актуальна проблема психолого-педагогічної діагностики професійного самовдосконалення студентів вищих педагогічних навчальних закладів. Незважаючи на значну кількість праць і міждисциплінарну бібліографію проблеми самовдосконалення, було визначено протиріччя між змістом підготовки майбутніх учителів до професійної діяльності і невикористанням повною мірою можливостей професійного самовдосконалення для становлення конкурентоспроможного вчителя. Мета дослідження полягає у розкритті результатів психолого-педагогічної діагностики здатності майбутніх учителів до професійного самовдосконалення. Основними критеріями професійного самовдосконалення студентів визначено самоактуалізацію та саморозвиток особистості. На основі цього розроблено методичний інструментарій, за яким проведено психолого-педагогічну діагностику сформованості цієї якості у студентів. Це уможливлює їх диференціацію за високим, середнім та низьким рівнями професійного самовдосконалення із відповідними характеристиками якісних вимірів, що відкриває перспективи для розробки відповідних ефективних заходів щодо підвищення якості підготовки студентів до професійного самовдосконалення в теоретичному, практичному та методичному аспектах.
Опис: http://dspace.pdpu.edu.ua/handle/123456789/6514
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15171
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Pliushch.pdf769,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.