Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15513
Title: Харчова і біологічна цінність дикорослих ягід
Authors: Благополучна, Анастасія Геннадіївна
Ляховська, Неля Олександрівна
Keywords: ягоди, харчова цінність, переробка
Issue Date: 22-Jun-2022
Publisher: УНУС
Citation: 3. Благополучна А.Г., Ляховська Н.О. Харчова і біологічна цінність дикорослих ягід. Сучасні проблеми біології в умовах змін клімату: матер. Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції, м. Умань: Уманський НУС, 22 червня 2022. С. 14.
Abstract: Дикорослі плоди, ягоди, горіхи з розвитком людської цивілізації і збільшенням виробництва продукції культурних рослин втратили для людей попереднє значення як джерела їжі. За винятком горіхів, лісові плоди і ягоди не відрізняються високою калорійністю, однак ними не потрібно нехтувати. Вони всіляко доповнюють нашу їжу, а багато з них містять вітаміни, інші корисні речовини в кількостях, що значно перевищують їх вміст у культурних рослинах. Більшість лісових ягід і плодів мають лікувальні властивості, бо до їх складу входять біологічно активні речовини- флавоноїди, каротиноїди, вітаміни, органічні кислоти, мінерлльні солі, мікроелементи тощо. Завдяки їм дикорослі плоди та ягоди використовуються не лише народною але й академічною медициною в лікувальних цілях
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15513
Appears in Collections:Інститут економіки та бізнес-освіти

Files in This Item:
File SizeFormat 
Збірник тез.pdf926,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.