Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16092
Назва: Добір сервісів на основі штучного інтелекту для створення візуального навчального контенту
Автори: Тітова, Любов Олександрівна
Ключові слова: Штучний інтелект
Artificial intelligence
ШІ
AI
Технологія штучного інтелекту
Artificial intelligence technology
Візуалізація
Visualization
Навчальний контент
Learning content
Візуальний навчальний контент
Visual learning content
Сервіс
Service
Платформа
Platform
DALL-E 2
DreamStudio
Leonardo.Ai
Adobe Firefly
Wepik
Gamma
Sendsteps
Runway
Fliki
Invideo AI
Дата публікації: 2024
Видавництво: International Science Group
Бібліографічний опис: Тітова Л.О. Добір сервісів на основі штучного інтелекту для створення візуального навчального контенту. International Science Journal of Education & Linguistics. 2024. № 2, т. 3. С. 114–125. URL: https://doi.org/10.46299/j.isjel.20240302.13.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто сервіси на основі штучного інтелекту для створення візуального контенту, які можуть бути використані вчителями в освітньому процесі, тобто для створення засобів наочності. Зростання інтересу та потреби до використання цифрових технологій у навчанні створює потребу в пошуку та доборі ефективних інструментів, які дозволять вчителям оптимізувати процес навчання. Зважаючи на стрімкий розвиток технології штучного інтелекту науковці все частіше досліджують можливості її використання в освітній діяльності. На нашу думку, штучний інтелект має потенціал революціонізувати освіту, надаючи учням доступ до більш цікавих, захопливих та ефективних навчальних матеріалів. Одним зі способів, як штучний інтелект можна використовувати в галузі освіти, є створення засобів унаочнення навчального матеріалу. Візуальний навчальний контент, такий як зображення, презентації та відео, може бути більш ефективним для навчання, ніж традиційні навчальні матеріали. Він може допомогти здобувачам освіти краще зрозуміти складні наукові концепції, зацікавити їх у навчанні та підвищити рівень їхньої мотивації. Існує безліч сервісів на основі штучного інтелекту, які можна використовувати для створення візуального навчального контенту. Ці сервіси пропонують різні функції та можливості, тому важливо вибрати той, який найкраще відповідає потребам. Серед сервісів для створення візуального контенту розглянуто сервіси для створення зображень (DALL-E 2, DreamStudio, Leonardo.Ai, Adobe Firefly), презентацій (Wepik, Gamma, Sendsteps) та відео (Runway, Fliki, Invideo AI). У статті також зазначено, що перевагами використання сервісів на базі штучного інтелекту для генерації візуального навчального контенту є скорочення часозатрат на підготовку вчителя до уроку, а також створення засобів наочності, які важко чи неможливо знайти у мережі Інтернет. А також виділено наступні недоліки: відсутність адаптації інтерфейсу, можливості задання текстового опису або ж власне генерації контенту українською мовою, а також невідповідність контенту реальності.
Опис: https://doi.org/10.46299/j.isjel.20240302.13
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16092
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
j.isjel.20240302.13.pdf1,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.