Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2991
Назва: ПЕДАГОГІЧНИЙ СУПРОВІД РОЗВИТКУ ЗДАТНОСТІ ДО ОСОБИСТІСНОЇ САМОРЕГУЛЯЦІЇ В СТАРШИХ ДОШКІЛЬНИКІВ
Автори: Іщенко, Людмила Валентинівна
Ключові слова: Ключові слова:індивідуальність особистості, розвиток особистості, особистісна саморегуляція старшого дошкільника.
Дата публікації: 2014
Серія/номер: УДК: 372.3;
Короткий огляд (реферат): Анотація: У статті розкривається фундаментальна особистісна функція дитини дошкільного віку - здатність до саморегуляції, яка є однією із властивостей індивідуальності особистості, яка передбачає рефлексію змісту власної та спільної діяльності, її соціальної та особистісної значущості, можливостей особистісної самореалізації через цю діяльність. Предмет дослідження – педагогічний супровід розвитку здатності до особистісної саморегуляції в старших дошкільників в умовах дитячого закладу. Метою дослідження є виявлення сукупності умов, що забезпечують ефективність педагогічної підтримки розвитку здатності до особистісної саморегуляції в старших дошкільників в умовах дитячого закладу. Визначено умови успішної особистісної самореалізації старшого дошкільника, зокрема: створення розвивального середовища орієнтує старших дошкільнят активної суб’єктної позиції; збагачення виховного процесу ціннісно – емоційним змістом через організацію різних видів творчої діяльності та спілкування; єдність зусиль педагогів і батьків, спрямованих на розвиток у старших дошкільників здатності до рефлексії, корекції результатів своєї діяльності та поведінки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2991
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ІщенкоЛ.В._стаття УДПУ.pdf402,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.