Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3411
Назва: | Системна організація і структура української термінології цукрового виробництва |
Автори: | Задояна, Лариса Миколаївна |
Ключові слова: | українська термінологія цукрового виробництва термін термінотворення ономасіологічна структура лексико-семантична структура системна організація генетична характеристика термінів системна структура цукрове виробництво лексико-семантичні відношення |
Дата публікації: | 24-бер-2014 |
Видавництво: | ФОП Жовтий О.О. |
Бібліографічний опис: | Задояна Л. М. Системна організація і структура української термінології цукрового виробництва: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. філол. наук: 10.02.01 – українська мова / Л. М. Задояна. – Х., 2014. – 22 с. |
Серія/номер: | УДК 811.161.2'373.46 (043.3) |
Короткий огляд (реферат): | Дисертацію присвячено обґрунтуванню лексико-семантичної структури сучасної української термінології цукрового виробництва в ономасіологічному аспекті. Уперше в українському мовознавстві досліджено українську термінологію цукрового виробництва (на основі текстів і словників). Схарактеризовано еволюцію формування української термінології цукрового виробництва, проаналізовано терміни в розрізі походження, з’ясовано специфіку концептуальної та тематичної структури української терміносистеми цукрового виробництва, вивчено термінологію в річищі лексичної парадигматики, окреслено типи номінації наукових понять, описано систему словотвірних (термінотвірних) засобів терміносистеми цукрового виробництва. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3411 |
Розташовується у зібраннях: | Факультет філології та журналістики |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Avtoreferat Zadoyana.pdf | 1,08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.